Zukuen, kontzentratuen eta nektarraren arteko aldea

Zukuak: Supermerkatu bateko zukuen korridorea zeharkatzea ez da lan erraza; eskaintza handia eta anitza da. Komenigarria da uneoro jakitea zer den eskaintzen digutena, eta horretarako beharrezkoa dugu erabiltzen den terminologiaren esanahia ezagutzea. Ez da gauza bera fruta-zuku bat eta kontzentratuarekin prestatutako zuku bat, eta bi horietako batek ere ez du zerikusirik nektarrarekin. Kategoria beraren barruko hiru produktu dira, baina erabat ezberdinak.Jarraian, hiruren arteko aldea argitzen saiatuko gara, ez diezazuten eman “nektarra zukuaren ordez”.

Kontzentratuekin egindako fruta-zukua

“Fruta-zukua” izena izateak ez du esan nahi naturala denik. Zuku bat kontzentratuekin eginda baldin badago, horrek esan nahi du zukuari urinaren berezko ura kendu egin zaiola kontzentratua egiteko, eta gero berriro gehitu zaiola ura, ontziratzeko unean. Hori egiten da fruta zukutzen duen enpresa ez denean zukua egiten duen berbera; horrela, garraio eta espazio kostuak murriztea lortzen dute. Kontzentratuarekin egindako zuku horri, gainera, beste azukre edo zapore-emaile batzuk gehitzen zaizkio; horrela, eta ura gehituta, zukuak frutaren bitamina asko galtzen du.

Fruta-nektarra

Fruta-nektarra zukuaren deribatu bat da, zukututa frutari ura gehituta lortzen dena, bai eta azukre soberakin bat. Azukrearen ordez, batzuetan, eztitzaileak botatzen zaizkio, baina azkenean ez da fruta-zuku bat bezain osasungarria. Nektar edalontzi batek 30 gramo azukre izan dezake; hau da, sei bat azukre-koxkor. Horregatik, dieta batzuetan mugatuta dago; diabetesa duten pertsonen dietan, esaterako.

Fruta-zuku industrialak

Industrialen artean horren txarrak ez direnak fruta-zukuak dira. Fruta lehorrak edo hoztuta edo izoztuta kontserbatutako frutak zukututa prestatzen dira. Eskuarki, denbora luzea igarotzen dute botilaratu arte; horrela, dohain asko galtzen dute eta, herdoildu ez daitezen, azido askorbikoa botatzen zaie.

Ekolo fruta-zukuak

Ekoloren kasuan, zuku % 100 naturalak prestatzen ditugu; zuzenean zuhaitzetik bildutako sasoian sasoiko frutekin bakarrik. Gure zukuak fruta zukutu eta berehala botilaratzen ditugu, eta ondoren beharrezko gutxieneko tenperaturan pasteurizatzen ditugu, denbora luzez manten daitezen.

Ekologikoak izateaz gain, gure fruta beti da freskoa. Fruta biltzeko sasoiaren arabera prestatzen ditugu zukuak, eta inoiz ez dugu erabiltzen hozkailuetan hilabeteetan gordetako fruta, ezta izoztua ere.

Gainera, gure zukuei ez diegu gehitzen ez urik, ez azukrerik, ez beste ezer. Fruta da gure zuku naturalen protagonista bakarra eta, horregatik, Ekolo zuku bat da zuk zeuk etxean presta dezakezun zuku baten antzekoena.

Horren naturalak dira ezen 750 ml-ko Ekolo zuku-botila batek 2 kilo laranja baitauka, edo 3 kilo mandarina. Eta zenbat kilo sagar, ahabi, granada, etab. uste duzu erabiltzen dugula gure zukuak egiteko? Hemen kontsulta dezakezu.

Product added to wishlist
Product added to compare.